keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Suuntavaisto hukassa.

     "Pää maata kohti pyörii pensaita ympäri." Tuttuni nauroi lauseelleni, kun kuuli uuden sanonnan. Tai se ei oikeastaan ole mikään sanonta, vaan kuvaa hyvin täkäläistä polttopuun tekoa. Koivun kaatamisessa ja varsinkin oksia karsiessa, menee helposti suuntavaisto sekaisin. Sakeassa koivikossa pyöriessään, pitää moottorisahan tankillisen sahauksen jälkeen, katsella hetki ympärilleen, jotta löytäisi takaisin repulleen.

     Hyvä suuntavaisto on tärkeä muussakin kuin pelkästään metsässä liikkumiseen. Jo nuorena sitä tarvitaan elämänsä hahmottamiseen. Mitä alkaa opiskelemaan koulun jälkeen, elämänkumppanin etsiminen, työpaikan hakeminen, hyvän elämän tavoittelu...

     Maailma on täynnä tilaisuuksia, mutta samalla erilaiset elon meren karikot vaanivat kulkijaa. Väärän suunnan valitseminen voi jumittaa koko elämän. Joskus tuntuu, että joutuu vaeltamaan sumussa. Suunta on hukassa, kuljet vain eteenpäin vailla määränpäätä. Silloin pitää pysähtyä hetkeksi, istua mättäälle tai kannon nokkaan, huilata, katsella ympärilleen, tutkia karttaa ja yrittää paikallistaa itsensä. Helppoa se ei ole. Täytyy kuitenkin muistaa, että sumu hälvenee jossain vaiheessa ja löydät itsesi taas kartalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti