keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Positiivisia ajatuksia

     Nykyaikana kaikki stressaa kaikkea. Mitään ei  voi tehdä taikka sanoa, ettei vain joku pahoita mieltään. Tällä hetkellä riehuva epidemia lisää osaltaan huolta elämään, jaksamiseen, terveyteen ja talousasioihin. Ilmaston lämpiäminen on toinen suuri huolen aiheuttaja. Hysteriaa lietsotaan koko ajan joka puolelta. Harvoin saa lukea positiivisia uutisia.

     Kannattaa pyrkiä silti ajattelemaan asiat aina positiivisesti. Ilmastonmutoksia on ollut läpi maapallon historian. Kaikista on selvitty. Korona puolestaan on saanut esimerkiksi liikenteen päästöt tippumaan todella paljon. Samalla kansakunta on yhtenäistynyt kriisin keskellä.

     Lähin jokaista itseään koskeva muutos, on se sitten hyvä tai huono asia, on keskinäisen kanssakäymisen lisääntyminen. Ylimääräinen meneminen on vähentynyt ja on mahdollista viettää enemmän aikaa puolison ja perheen kanssa. Monessa taloudessa tästäkin tulee kriisiä, kun ei olla totuttu jatkuvaan yhdessäoloon. Yhdessä oleminen ahdistaa.

     Tilannetta kannattaa kuitenkin hyödyntää niin paljon kuin on mahdollista. Perheen kanssa touhuaminen on aina mukavaa ja varsinkin kontakti puolisoon on erityisen tärkeää.  Yhdessä tekeminen ja pelkästään yhdessä oleminen, lujittaa suhdetta. 

     Nyt kannattaa alkaa hakemaan toisesta hyviä puolia, vaikka tilanne onkin räjähdysaltis. Hellyyden lisääminen ei vaadi suuria ponnisteluja. Ohimennen tehty sipaisu, rutistus, pieni pusu, poistavat kireyttä. Viikon kahden sisällä huomaa miltei olemattoman työn tuloksen. Omasta kokemuksesta tiedän. Ja voin erittäin lämpimästi suositella kaikille.

    Vaikka se ensin voi tuntua mahdottomalta, niin sitä pitää sitkeästi jatkaa. Pikku hiljaa lämpö kasvaa ja suojakilvet alkavat haihtumaan. Jonain päivänä huomaat, että istutte sohvalla, toinen tiiviisti kainalossa ja olette kuin uudelleen rakastuneita.


   

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti